Microsoft sponser Apache

Gir bort penger og kode til friprog-initiativet som står bak verdens mest brukte webserver.

Microsoft sponser Apache

Gir bort penger og kode til friprog-initiativet som står bak verdens mest brukte webserver.

Rett før helgen ble det klart at Microsoft har besluttet å donere 100 000 dollar årlig til friprog-stiftelsen Apache Software Foundation (ASF).

Stiftelsen står blant annet bak den markedsledende webserveren Apache, som er fri programvare. Posisjonen som klart dominerende webserver har den hatt i over 12 år, men utfordres stadig kraftigere av Microsofts IIS.

Netcraft melder at Apache for tiden har en markedsandel på tett oppunder femti prosent, mens Microsoft har en markedsandel på om lag 35 prosent.

Den generøse donasjonen går dermed til det som i praksis er selskapets alle største konkurrent i markedet for webservere.

Bidraget gjør at Microsoft blir såkalt platinumsponsor for ASF. Det er kun Google og Yahoo som har tilsvarende status fra før.

Fredag kunngjorde Microsoft at de også vil gi bort kode til prosjektet ADOdb, et bibliotek som lar PHP-baserte applikasjoner kommunisere med en rekke ulike databaser. Det innebærer at PHP nå får bedre støtte for integrering mot selskapets SQL Server.

Det skal være første gang Microsoft bidrar med kode til PHP-miljøet.

Programvaregiganten opplyser at de samtidig frigir en rekke protokoller på royaltyfri basis, under selskapets Open Specification Promise (OSP).

Dette er en del av selskapets økede støtte til åpen kildekode-miljøet, informerte Sam Ramji, Microsofts sjef for platformstrategi under konferansen O'Reilly Open Source Convention.

    Les også:

Til toppen