OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Microsoft: Stadig færre opplever problemer med Windows 10-oppdateringer

Nå er apriloppdateringen tilgjengelig for alle enheter.

Stadig flere bruker Windows 10. Samtidig oppgir Microsoft at andelen som opplever problemer med operativsystemet, har falt lenge.
Stadig flere bruker Windows 10. Samtidig oppgir Microsoft at andelen som opplever problemer med operativsystemet, har falt lenge. Foto: Reuters/Tyrone Siu
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. juni 2018 - 15:36

Det er sjelden oppdatering av Windows er helt smertefritt for samtlige brukere, men en oversikt som Microsoft publiserte i går viser at det går den rette veien.

Andelen av Windows 10-brukerne som kontakter selskapet kundesupport har falt jevnt og trutt det siste året, også etter at apriloppdateringen til operativsystemet ble utgitt. 

Nå har mer enn 250 millioner av nær de 700 millioner Windows 10-brukerne installert apriloppdateringen. Samtidig er først nå at oppdateringen er tilgjengelig alle. Og det er først nå at Microsoft har erklært den klar for virksomheter. 

Andelen av Windows 10-brukerne som kontakter Microsofts kundeservice har falt det siste året, samtidig som at brukermassen øker. Det tyder på at operativsystemet har blitt mer modent. <i>Illustrasjon: MIcrosoft</i>
Andelen av Windows 10-brukerne som kontakter Microsofts kundeservice har falt det siste året, samtidig som at brukermassen øker. Det tyder på at operativsystemet har blitt mer modent. Illustrasjon: MIcrosoft

For å gjøre utrullingen mer smertefri, har Microsoft tatt i bruk kunstig intelligens. Dette for å finne ut hvilke enheter oppdateringen stort sett er en positiv opplevelse for brukerne, og enhetene som en nok bør vente litt med før oppdateringen starter. 

Nå skal i alle fall de mest utbredte problemene være løst, slik at Microsoft ikke lenger nøler med å sende ut oppdateringen til alle mulige, kompatible enheter. For de aller fleste vil dette skje automatisk, med mindre brukeren eller IT-administratorer har gjort noe for å forhindre dette. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.