RESULTATERFINANS

Microsoft stagnerer

Resultatet etter årets første tre måneder viser at veksttakten stadig går nedover hos Microsoft. Veksten er nå på sitt laveste nivå siden 1996. Resultatet var likefullt bedre enn ventet.

Jørgen Christiansen
23. apr. 1998 - 11:58

Omsetningen økte med 18 prosent til 3.774 millioner dollar. Resultatet etter skatt og minoritetsinteresser økte med 28 prosent til imponerende 1.330 millioner dollar, eller rundt regnet 6 milliarder norske kroner.

Microsoft har en resultatgrad på 35 prosent og en driftsmargin på eventyrlige 51 prosent. Marginene har dermed økt fra henholdsvis 32 og 49 prosent på samme tid i 1997.

Selskapet sier at det først og fremst er oppgraderingen til Microsoft Office 97 som har bidratt til resultatet.

I en pressemelding legger selskapet meget stor vekt på at veksten i selskapets inntekter har gått ned hvert eneste kvartal de fire siste kvartalene, og at veksten nå er på sitt laveste siden 1996.

Steve Ballmer uttaler at han fremdeles er bekymret for forretningsområdet "fjerne Østen", selv om det er tegn på at utviklingen ikke vil svekkes.

Ifølge selskapet har antallet arbeidsstasjoner som kjører Windows NT doblet seg i løpet av 1997.

Det fremheves i pressemeldingen at Microsoft og Sony har inngått et samarbeid for å se til sammensmeltningen av PC og audio/video-plattformer (se peker til relatert sak om digital-tv i margen til høyre).

Fordelt per aksje var resultatet i siste kvartal 50 cent. Markedet forventet i følge amerikansk presse et resultat på 48 cent.

Microsoft er nå verdsatt til 265 milliarder dollar (i følge Wall Street Journal). Dermed er selskapet verdsatt til omtrent 65 ganger forventet resultat i inneværende år. Det er skyhøyt over de mest aggressivt prisede norske dataselskapene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.