BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft starter IE8-trøkk

Klar for automatisk oppgradering.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. apr. 2009 - 15:25

Microsoft lanserte Internet Explorer 8 den 19. mars. Nå, i den tredje uken i mars, skal selskapet begynne å tilby den oppgraderte nettleseren gjennom oppdateringstjenestene Automatic Update og Windows Update.

Brukere av Windows XP og nyere som fortsatt ikke har oppgradert fra IE6 eller IE7, noe som vil si de aller fleste, vil snart bli varslet om at IE8 er tilgjengelig for nedlasting. Oppdateringen vil markeres som høy prioritert i Windows XP og Server 2003, mens den markeres som viktig i Windows Vista og Server 2008.

Selve installasjonen vil derimot ikke skje automatisk. Brukerne vil bli møtt med velkomstvinduet nedenfor, hvor brukerne blant annet kan velge at den nye versjonen av nettleseren ikke skal installeres i det hele tatt.

Denne formen for distribusjon kan nok være nødvendig for å i alle fall privatbrukerne til å ta i bruk IE8. For markedsandelen til IE8 til nå, imponerer ingen. TG Daily viser til tall fra Net Applications som tyder på at drøyt 4 prosent nå bruker IE8, til tross for massiv pressedekning om at den nye versjonen er tilgjengelig.

Forrige ukes nettlesertall for digi.no og Dinside.no har nok blitt betydelig påvirket av mange hadde fri fra jobben. Uansett viser tallene at 9,8 prosent av digi.no-leserne benyttet IE8 i forrige uke, mot 9,1 prosent uken før. Tilsvarende tall for Dinside.no var mye lavere, henholdsvis 2,5 og 2,2 prosent, til tross for at mange flere av Dinsides lesere benytter Internet Explorer (61,6 prosent mot 35,6 prosent i forrige uke).

Det er liten grunn til å tro at andelen vil øke mye, nå som leserne er tilbake på jobb. Mange bedrifter venter med å rulle ut ny programvare inntil de har fått testet produktet grundig og konkludert med at en oppgradering ikke medfører alvorlige følger. Det vil derfor fortsatt kunne ta lang tid før IE8 er den mest brukte versjonen av Microsoft nettleser i bedriftene.

Tallene over sier dog ingenting om hvor mange som har oppgradert til IE8, siden mange nok har gjort dette, uten at de på samme tid benytter IE8 som sin primære nettleser.

Windows-brukerne kan selv velge om de vil oppgradere til IE8 eller ikke.
Windows-brukerne kan selv velge om de vil oppgradere til IE8 eller ikke.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.