Microsoft starter priskrig på sikkerhet

Microsoft er klar med en sikkerhetspakke for PC-er, og underbyr alle konkurrentene på pris.

Microsoft er klar med en sikkerhetspakke for PC-er, og underbyr alle konkurrentene på pris.

I juni vil Microsoft lansere sin OneCare-pakke for PC-sikkerhet. Pakken omfatter inntil tre PC-er, og tilbyr antivirus, brannmur, antispionvare, inkludert support per telefon, chat eller e-post, samt automatiske oppdateringer over Internett, for 49,95 dollar per år.

Denne prisen er langt under det etablerte antivirusselskaper tilbyr i dag.

– Vi skal gi markedets beste tilbud, understreker OneCare-ansvarlige Ryan Hamlin i Microsoft.

I tillegg til sikkerhetsprodukter med support, omfatter pakken sikkerhetskopiering og hjelpeverktøy for å få Windows til å fungere så bra som mulig.

Pakken forutsetter Windows XP med Service Pack 2.

OneCare-pakken er en del av Microsoft Windows Live Ideas, der selskapet prøver ut en rekke nye tjenester som vil tilbys enten gratis eller på abonnement.

Dessverre for norske brukere, blir pakken i første omgang kun tilgjengelig i USA og Canada.

– Etter det jeg forstår, vil vi ikke kunne lansere produktet i Norge i løpet av 2006, sier Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge til digi.no. – Vi må få på plass en god del infrastruktur og sikre at tilbudet vil kunne fungere etter hensikten.

– Utsettelsen for Norges vedkommende innebærer ikke at vi ikke viderefører samtlige prøveordninger som kundene har tilgang til i dag, som betautgaven av antispionvareverktøyet, forsikrer Seierstad.

Seierstad peker videre på at brukere av oppdateringstjenestene til Microsoft, og av tjenester som MSN Messenger, allerede har tilgang til flere sikkerhetsfunksjoner.

    Les også:

Til toppen