BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft starter utleie av flere programmer

Microsoft har lovet å starte utleie av flere applikasjoner en stund. I mars er det klart, først i England.

23. feb. 2007 - 10:42

Saas, eller programvare som en tjeneste, er den tyngste trenden i programvare-bransjen. Lei tilgang og få driftet applikasjonen var før bare en opsjon for de aller største kundene, men over internett blir stadig flere applikasjoner tilgjengelig for mellomstore og små bedriftskunder.

Microsoft er under press fra blant annet nettbaserte Salesforce og deres CRM (kundekontakt)-system og har lovet høsten 2005 å lansere flere tilbud, men så ble det ganske stille.

Nå viser det seg at Microsoft skal starte utleie av hele 30 applikasjoner, blant annet sitt CRM-system og et system for personaladministrasjon (HR), skriver Cnet. Tilbudet skal lanseres i England gjennom teleselskapet British Telecom som skal servere tilbudet til sine bedriftskunder.

    Les også:

Mange av de 30 systemene er dog ikke vanlige applikasjoner, men skreddersydde versjoner av for eksempel CRM-systemet for for eksempel eiendomsmeglere eller tannleger, skriver Cnet.

Lanseringen vil gi en lang rekke mindre systemleverandører i England og kanskje etterhvert andre europeiske land en ny konkurrent med store markedsføringsressurser.

Hva Microsoft gjør i USA har ikke digi.no klart å få finne ut, men det ser ut som samarbeidet med British Telecom er det først slike brede tilbudet fra Microsoft på utleie-fronten i Europa.

British Telecom skal lansere sitt tilbud allerede 1. mars og "BT Applications Marketplace" som nettportal med Microsoft-systemene skal hete vil så åpne i løpet av noen uker.

digi.no kommer tilbake med mer informasjon i denne saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.