BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft starter utleie av Office til våren

Det blir neppe så billig, men til våren vil du kunne leie Office over Internett i stedet for å kjøpe og installere på PCen.

Einar Ryvarden
9. nov. 1999 - 09:02
MicrosoftWall Street Journal


Mer om dette før du leser videre?
Telenor og Merkantildata lanserer programvare over Internett


Men hittil har lisensbestemmelsene i Office krevd at datasentralene og bedrifter har kjøpt inn en Office-lisens for hver navngitt bruker. Med muligheten til å leie ut Office, kan bedrifter og datasentraler gi kunder eller ansatte Office-lisenser for kortere tidsrom, skriver Wall Street Journal.

Dette er gode nyheter for de mange leverandørene som planlegger ASP-tjenester når Windows 2000 kommer i salg. Windows 2000 inneholder Terminal Server 2.0, som forenkler og effektiviserer leveringen av programvare over Internett betraktelig.

digi.no skrev i går at en lang rekke av de norske datagigantene, inkludert Telenor Bedrift, Telenor Nextel, Merkantildata, Fellesdata, Getronics og EDB Business Partner skal lansere ASP-tilbud i konkurranse med Telecomputing.

Telecomputing inngikk nylig en avtale med Microsoft om et felles pilotprosjekt på østkysten i USA, men selskapet er ikke alene. Microsoft har også signert avtaler med bransjegiganter som British Telecom, Qwest og Micron.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra