SKADEVARE

Microsoft stemplet Google e-post som virus

Microsofts antivirus OneCare advarte at Google Gmail er en orm fra 2002.

14. nov. 2006 - 08:42

Virus Bulletin sier de har fått melding fra flere brukere om at Microsofts antivirus Windows Live OneCare advarer om smitte når de prøver å åpne e-post i Googles e-posttjeneste Gmail.

Felles for alle brukere er at de har oppgradert til den nyeste utgaven av Microsofts nettleser, Internet Explorer 7, som nettopp er sluppet på engelsk.

På forumene til henholdsvis OneCare og Gmail ble det en diskusjon om underlige svar fra Microsoft support og om hvorvidt dette var en feil eller et bevisst forsøk fra Microsoft på å ramme Gmail.

OneCare advarte at brukeren var smittet av ormen Bat/BWG.A. Ifølge virusoversikten til antivirusleverandøren Trend Micro, ble denne ormen oppdaget 21. juni 2002. Siden den dagen er det bare registrert to bekreftede smittetilfeller, det ene i Taiwan, det andre i Kina, begge i april i år.

Microsoft bekreftet at det dreide seg om en feil, og at den ble rettet i løpet av natt til mandag, norsk tid.

Falske positiver i antivirus er sjelden, men ikke helt uvanlig. Bekreftede tilfeller tidligere i år er McAfees antivirus som tolket Microsofts regneark Excel som et virus, og Symantecs antivirus som rammet et prekenprogram fra den anglikanske kirken.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.