Microsoft stenger Docs.com

Nettstedet for lagring og deling av filer opphører.

Docs.com forsvinner i desember. Før den tid anbefaler Microsoft brukerne om å flytte alt innhold.
Docs.com forsvinner i desember. Før den tid anbefaler Microsoft brukerne om å flytte alt innhold. (Bilde: Skjermdump)

Nettstedet for lagring og deling av filer opphører.

I skrivende stund er det over 4,7 millioner offentlig delte filer og dokumenter av typen Word, Excel, PDF og lignende på Docs.com.

Før helgen varslet Microsoft at fildelingsnettstedet blir avviklet. Det er ikke lenger mulig å opprette nye kontoer.

Endelig slukkedato er 15. desember 2017, da nettstedet og alt innhold blir slettet. Brukere rådes til å flytte filene sine til andre lagringstjenester før den tid.

Microsoft peker på overlapp med Slideshare, en tjeneste de overtok med oppkjøpet av Linkedin, samt selskapets lagringstjeneste Onedrive, som årsak til at de velger å stenge Docs.com.

Fra mandag neste uke skal Microsoft tilby automatiske verktøy, som en Office 365-administrator kan bruke til å overføre innhold fra jobb- eller skolekontoer og til Onedrive for Business.

Det skal også være mulig å logge på nettstedet selv, og følge anvisningene for å laste ned innhold eller overføre til andre plattformer.

I våres skrev Ars Technica at mange Office 365-brukere hadde delt dokumenter på Docs.com, tilsynelatende uten å vite om det selv. Flere tusen sensitive dokumenter, blant annet passordlister, ble tilgjengelig over internett og indeksert i søkemotorer.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen