BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft stenger smutthull

Tar grep mot piratkopiering av Windows.

Microsoft forsøker å gjøre det vanskeligere å piratkopiere OEM-utgaver av nye Windows 8.
Microsoft forsøker å gjøre det vanskeligere å piratkopiere OEM-utgaver av nye Windows 8. Bilde: Microsoft
6. aug. 2012 - 10:52

Microsoft vil gjøre det vanskeligere å piratkopiere Windows 8. Det meldes om en ny prosess for autentisering av OEM-lisensnøkler.

OEM-utgaven (Original Equipment Manufacturer) av Windows innebærer at operativsystemet leveres ferdig installert på nye datamaskiner.

PC-leverandører har tidligere kunnet levere produkter som benytter seg av én og samme aktiveringsnøkkel. Det har trolig gjort livet enklere for mange, men samtidig åpnet for ulovlig kopiering.

Microsoft vil nå kreve at lisensnøklene nedfelles i BIOS på hver enkelt datamaskin fra fabrikk. Det skal genereres en unik hashkode basert på maskinvaren, skriver nettstedet The Register som viser til lekkasje av en serie lysbilder som skal stamme fra programvaregiganten.

Produktnøklene skal distribueres elektronisk direkte fra Microsoft til den enkelte pc-produsent. Videre skal hver datamaskin bli utstyrt med et ekthetsbevis i form av et klistremerke med påtrykket «Genuine Microsoft».

Microsoft har ifølge The Register ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Det gjenstår å se hvor effektivt tiltaket er for å bremse piratkopiering. En volumlisensutgave av nye Windows 8 er allerede spredt på nettet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.