Microsoft stoler på sine egne betaer

Microsoft bruker sine egne, uferdige produkter til nye tjenester, avslører Bill Gates.

Microsoft bruker sine egne, uferdige produkter til nye tjenester, avslører Bill Gates.

Under sin åpningstale på Microsoft IT Forum her i går avslørte Bill Gates en av årsakene til at Microsofts nye søkemotor ble lanserte først nå.

Microsoft åpnet i forrige uke en betar-versjon av sin nye Google-konkurrent og det er flere årsaker til at tjenesten er litt ustabil og at ikke alt virker. For Gates avslører at tjenesten er basert på den kommende versjonen av Windows for Intel og AMDs 64-bits prosessorer.

Microsoft har altså bygget opp og lansert tjenesten med et operativsystem som ikke er ferdig på flere måneder.

Microsoft har så langt bare lansert Windows i en 64-bits versjon for de dyre Itanium-prosessorene. Den nye 64-bits versjonen skal lanseres "i løpet av våren", får digi.no vite av en Microsoft-leder vi snakket med.

- 64-bits Windows gir skalerer helt utrolig. Evnen til å cache mer data løfter ytelsen dramatiske på oppgaver som søk og Terminal server, fortalte Gates under sin tale.

Bruken av 64-bits Windows på sin søkemotor gir Microsoft to effekter. Den ene er bedre ytelse og lavere pris enn hvis man skulle brukt Itanium-prosessorer. Den andre er PR-effekten - Microsoft vil selv ha skapt det best skryte-eksempelet på hvordan den nye Windows-versjonen skalerer når man får ferdig en global søkemotor med millioner av brukere.

MSN Search skal lanseres i en ferdig utgave tidlig neste år.

Til toppen