Microsoft straks klar med gratis antivirus

Hensikten er å nå dem som i dag ikke har noen form for beskyttelse.

19. juni 2009 - 15:20

Microsoft varslet i fjor høst et prosjekt, «Morro» for å tilby gratis antivirus til alle Windows-brukere i løpet av første halvår 2009.

Det ble i går klart at en åpen beta av det som nå heter «Microsoft Security Essentials» vil være offentlig tilgjengelig fra 23. juni, i Brasil, Israel og USA. Andre land kan komme til seinere.

Ifølge vår søsterpublikasjon IT-avisen er Microsoft-produktet «imponerende».

Ifølge Microsoft skal «MSE» verne mot virus, spionvare, rootkit og trojanere. Pakken skal oppdateres automatisk og løpende.

I en uttalelse sier Microsofts talsperson Theresa Burch at poenget ikke er å utkonkurrere kommersielle virusvernere som Norman, McAfee og Symantec, og heller ikke skvise ut eksisterende leverandører av gratis sikkerhetspakker, som AVG. Hensikten er å nå dem som i dag ennå ikke har noen form for beskyttelse.

Dette kan være en grunn til at beta-versjonen skal prøves ut i Brasil, der det er mange virus og mange brukere som ikke har tilgang til betalingsløsninger over nett.

Burch legger til at det er viktig at andre selskaper fortsetter å tilby sikkerhetspakker. Blir det bare ett antivirus igjen, vil det være svært sårbart for angrep, understreker hun.

MSE vil distribueres som gratis applikasjon. Det vil ikke integreres i Windows 7. Man må selv gå inn på Microsofts nettsted for å laste ned installasjonsfilen.

Når MSE er klar til allmenn distribusjon, vil den betalte abonnementsløsningen Windows Live OneCare innstilles.

Symantec har sendt ut en erklæring der det heter at Microsoft nå er en av flere leverandører av gratis sikkerhetsvare, og at pc-brukere trenger tilleggsvernet som de mer omfattende betalløsningene tilbyr.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.