ANALYSER

Microsoft strålende fornøyd med IE-tall

Er ydmyke over at IE8 har passert IE6 på «bare» ti måneder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. feb. 2010 - 10:00

Som digi.no skrev om i denne artikkelen, har Internet Explorer 8 for første gang blitt verdens mest brukte nettleser. Dette ifølge statistikken til Net Applications, som baseres tall fra tusenvis av nettsteder som er kunder av selskapet. Det er ikke til å legge skjul på at tallene og målemetodene er omdiskuterte.

Uansett, Microsofts Brandon LeBlanc har tatt undersøkelsen til sitt bryst og er svært fornøyd med at IE8 omsider har nådd førsteplassen.

- Vi lanserte for litt under et år siden, så vi er både ydmyke og spente over å se at så mange mennesker velger vårt produkt så raskt, og gjør det til det mest populære nettleservalget globalt, skriver LeBlanc i et blogginnlegg.

Han nevner riktignok ikke at den samme undersøkelsen forteller at Internet Explorers samlede markedsandel i denne perioden har blitt redusert fra 68 til 62 prosent.

LeBlanc ser altså ut til å være strålende fornøyd med at omtrent 35 prosent av dem som faktisk benytter Internet Explorer, har tatt i bruk den nyeste versjonen etter drøyt ti måneder.

Samtlige av de andre nettleserleverandørene har kommet med nye versjoner etter at IE8 ble gitt ut. For eksempel kom Safari 4 i juni i fjor og har i praksis en lignende posisjon på Mac som det IE har på Windows.

Ifølge Net Applications-undersøkelsen bruker 79 prosent av Safari-brukerne den nyeste utgaven.

Firefox 3.5 kom i juli i fjor, og Firefox 3.6 kom den 21. januar i år. De samlede tallene for hele januar viser at 4,7 prosent av de registrerte Firefox-brukerne hadde tatt i bruk denne nyeste versjonen, mens mer enn 62 prosent benytter enten versjon 3.5 eller 3.6.

Opera 10 kom i september i fjor og har fram til denne versjonen hatt en temmelig manuell oppdateringsprosess. Av Opera-brukerne er det likevel 69 prosent som benytter Opera 10.x.

Til slutt tar vi med Google Chrome, som har kommet i ut i tre nye versjoner siden IE8 ble lansert. Chrome to kom i mai i fjor, Chrome 3 kom i september, mens Chrome 4 kom den 25. januar i år.

I utgangspunktet skulle man tro at Chrome 4 knapt ville merkes, siden den kun var med i de siste sju dagene av undersøkelsen. Men denne utgaven utgjorde faktisk mer enn 23 prosent av det totale antallet Chrome-registreringer i januar, noe som tyder på at andelen som har oppgradert til denne nyeste versjonen er langt høyere.

Andelen av Chrome-brukere som benytter en versjon som er under ti måneder gammel er tilnærmet 100 prosent.

Dette gjør at Internet Explorer stadig er dårligst i klassen på dette området.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.