BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft svarer ikke Java-lobby

En amerikansk gruppe på 6.600 utviklere som kaller seg The Java Lobby, sendte i forrige måned et brev til Microsoft for å få selskapet til å støtte Java-normen JDK 1.1. En Microsoft-talsmann sier til TechWeb at man ikke vil besvare gruppens henvendelse i noe offentlig forum.

Eirik Rossen
9. okt. 1997 - 17:03

Kravet om å støtte JDK 1.1 (Java Development Kit) faller sammen med kravet til Sun i søksmålet mot Microsoft i samband med Internet Explorer 4.0. Microsofts nettleser mangler to sentrale komponenter i JDK 1.1, kjent som JNI (Java Native Interfaces) og RMI (Remote Method Invocation).

Rick Ross som tok initiativet til The Java Lobby, sier til TechWeb at hensikten ikke er å slå til mot Microsoft, men å få selskapet til å ta en ledende rolle innen Java-utvikling.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de mener Java og Windows må gjensidig utelukke hverandre.

- Vi mener det er alt for mye PR-retorikk rundt Java nå, og vi kommer ikke til å bidra til den ved å svare denne gruppen i et offentlig forum, sier Microsofts direktør for "platform marketing", Cornellius Willis til TechWeb.

I et tidligere intervju med Computerworld sa Willis at Java-brukere "vil bli enda mer skuffet når det går opp for dem hvor ille det kommer til å bli."

Willis forklarte til TechWeb at det han mente å si var at det vil bli verre "fordi Java vil aldri bli mer kompatibelt. Etter hvert som Sun legger på flere og flere egenskaper, vil det bli stadig vanskeligere å levere et kompatibelt produkt på tvers av alle plattformer. Ingenting Microsoft gjør kan hindre Sun fra å legge til alle disse lagene."

Ross viser til Internet Explorer og peker på at Microsoft er den eneste av 117 Java-lisensiater som bevisst har sendt ut et ikke-kompatibelt produkt.

TechWeb peker på at det kan være uhensiktsmessig for Microsoft å besvare Java-lobbyen siden søksmålet fra Sun tar opp de samme tingene. Hensynet til Microsofts aksjonærer tilsier dessuten at man ikke tar hensyn til gruppens krav. Ellers veier ikke en gruppe på 6.600 Java-utviklere tungt i forhold til de "millioner" av utviklere som allerede har svært nære forbindelser med Microsoft.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.