Microsoft svarer Sendo med motsøksmål

Det startet som et samarbeid om en multimediatelefon. Nå er Microsoft og Sendo bare enige om å vaske skittentøy i retten.

Det startet som et samarbeid om en multimediatelefon. Nå er Microsoft og Sendo bare enige om å vaske skittentøy i retten.

Samarbeidet mellom Microsoft og det lille britiske selskapet Sendo plc om en ny type multimediatelefon ble kunngjort i februar 2001. Telefonen ble offisielt trukket tilbake på det som skulle vært lanseringsdagen i november i fjor. Rett før jul gikk Sendo til sak mot Microsoft med anklager om både svik og svindel.

Les også

Microsofts reaksjon på søksmålet ble kjent i går. Anklagene om en sammensvergelse for å rane Sendo for dets egenartede teknologi avvises blankt, i likhet med påstanden om at Sendos forretningshemmeligheter urettmessig er overgitt selskapets konkurrenter. I et motsøksmål anklages Sendo for kontraktsbrudd. Microsoft krever videre at Sendos søksmål avvises.

Microsoft mener Sendo gjentatte ganger brøt den avtalte tidsplanen for utviklingen av multimediatelefonen, og viser blant annet til et notat det mottok fra en Sendo-ansatt, der det påstås at Sendo hadde mistet grepet om utviklingsarbeidet, og at selskapets ledelse var fast bestemt på å gjennomføre lanseringen med et produkt de visste var både ustabil og upålitelig.

Til toppen