Microsoft tapte SkyDrive-sak

Risikerer å måtte døpe om skytjenesten.

Microsoft tapte SkyDrive-sak
NAVNESTRID: Mange nordmenn vil kjenne igjen Sky fra opprinnelsen som Sky Channel, som på 1980-tallet ble en av de første utenlandske kanalene på kabel-tv. Selskapet som nå er deleid av News Corp eier logoen til venstre i denne montasjen. SkyDrive er Microsofts skytjeneste for synkronisering av innhold på tvers av Windows-enheter. Bilde:

En britisk domstol har avgjort at Microsofts bruk av SkyDrive-navnet bryter med rettighetene til medie- og bredbåndsgiganten British Sky Broadcasting (BSkyB), også kjent som Sky.

Rettsavgjørelsen gjelder for hele EU-området.

I verste fall kan Microsoft bli tvunget til å endre navn på sin skytjeneste i Europa. SkyDrive er en svært sentral og integrert del av Windows 8 for lagring av innhold på tvers av enheter.

– Det er all grunn til å konkludere med at likheten mellom de to navnene er egnet til å forvirre forbrukere, heter det i dommen, blant annet med henvisning til spørreundersøkelser.

Ett mulig utfall i saken er at Microsoft vil forsøke å få på plass et forlik, og tilby seg å betale for retten til å bruke produktnavnet.

Selv om det virker sannsynlig så har de tidligere valgt annerledes, som da de i fjor endret navnet på brukergrensesnittet «Metro» etter et søksmål fra tyske Metro AG, påpeker The Verge.

Ifølge nettstedet kan BSkyB ha gode grunner til å nekte programvaregiganten tillatelse til å bruke varemerket. De skal tidligere selv ha lansert en egen nettjeneste kalt Sky Store & Share, der kunder kunne lagre filer, bilder og kalenderoppføringer, ikke ulikt det SkyDrive tilbyr.

    Les også:

Les mer om: