Microsoft tar i bruk uferdig Vista selv

Microsoft tar i bruk uferdig Vista selv

IT-bransjen bruker sine egne produkter for å overbevise kunder, men de fleste venter til etter lanseringen. Ikke Microsoft.

Eat your own dogfood heter det på engelsk - spis/bruk dine egne produkter, for hvis du ikke selv bruker dem, blir det vanskelig å overbevise kundene.

Og kundene til Microsoft trenger overbevisning for at Microsoft skal få igang salget av Vista. Ikke kjøp førsteversjonen av et nytt Microsoft-operativsystem, er det harde rådet Gartner deler ut til IT-sjefene som er deres kunder. Vent til første oppdatering har kommet - før det er det for mye feil.

Det er derfor viktig for Microsoft å fortelle at selskapet stoler på sitt nye - og svært forsinkede produkt.

Men ikke alle IT-selskaper tar i bruk uferdige versjoner. Det gjør Microsoft og ikke bare på PCer. Selskapet bruker sitt eget egne driftssystemer til å teste også ny og uferdig server-programvare. Under finner du et interjvu med Bill Davis, IT-direktøren i Microsoft der han forklarer at stabile IT-systemer er hans andre prioritet - beta-testing for Microsoft er den viktigste.

    Les også:

En rekke Microsoft-ansatte i de mest teknisk fokuserte stillingene har allerede brukt Vista lenge, men ofte beholdt Windows XP. Men på fredag var Microsoft kommet til en milepæle med lanseringen av den første såkalt "Release Candidate" av Vista. Med denne benevnelsen forteller Microsoft at man har rettet alle større kjente feil og nå finpusser operativsystemet.

Med RC1-versjonen går nå Microsoft selv over til Vista, det bekrefter Fredrik Gørrissen, Windows-sjef hos Microsoft Norge til digi.no.

- Rundt 25 prosent av de ansatte har tatt i bruk Vista, kanskje sammen med XP. Men nå går de fleste ansatte over til Vista. I løpet av noen dager vil 60-80 prosent av de ansatte her i Norge og trolig Microsoft globalt gå over til Vista som sitt hovedarbeidsmiljø, forteller Gørrissen.

Han påpeker at de ansatte kan selv velge, men at de blir oppfordret til å bytte. Det er dog en del ansatte som jobber mot regnskapssystemene som skal vente.

Gørrisen oppforder brukere som vil prøve RC1-versjonen til å installere Vista parallelt med XP i stedet for å erstatte XP. Dermed vil brukere kunne bytte tilbake hvis det skulle oppstå kompatiblitet-problemer med enkelte programmer.

Til toppen