JUSS OG SAMFUNN

Microsoft tar ikke selvkritikk

Microsoft har kommet med sitt tilsvar til Carl I. Hagen i den kontroversielle saken der Microsoft Encarta Encyclopedia 99 omtaler Fremskrittspartiet som et neo-nazistisk parti. Selskapet beklager, men legger skylden på sin britiske partner.

Jens Kanden
21. jan. 1999 - 20:45

Etter at Hagen ble gjort oppmerksom på at Fremskrittspartiet blir fremstilt som et nynazist-parti i Microsoft Corporations leksikon Encarta Encyclopedia, klaget han saken inn for Microsoft Norge og truet med å forfølge saken rettslig.

I en pressemelding sendt ut torsdag ettermiddag kommer svaret, og det er sendt på vegne av Microsoft Corporation, ikke bare fra Microsoft Norge. Det kan tyde på at selskapet ikke tar lett på saken, noe som også går frem av pressemeldingen.

"Microsoft Corporation tar saken mot leksikonet Microsoft Encarta Encyclopedia svært seriøst og takker Carl I. Hagen for at han tar opp denne saken."

Imidlertid er det like klart at Microsoft ikke tar selvkritikk eller noe skyld for fadesen. Trass i sitt redaktøransvar, legger de skylden på sin britiske partner:

"Artikkelen med det feilaktige innholdet stammer fra en versjon av Encarta Encyclopedia utgitt av Microsofts britiske partner. Forfattere og redaktører som bidrar til Encarta, kvalitetssikrer hver artikkel svært nøye og sørger for at hver påstand underbygges av pålitelige kilder. Av naturlige grunner støtter våre britiske partnere seg til engelskspråklige kilder, og vi kan bare beklage at disse kildene har oppgitt feilaktige opplysninger om Fremskrittpartiet."

Dermed har Hagen fått sitt svar. Nå gjestår det å se om det er nok.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.