Microsoft tetter 17 sikkerhetshull

Microsoft kom rutinemessig med sikkerhetsfikser i går, men antallet var denne gang ekstra høyt.

Microsoft kom rutinemessig med sikkerhetsfikser i går, men antallet var denne gang ekstra høyt.

Microsoft hadde på forhånd kunngjort at selskapet ville utgi tolv sikkerhetsbulletiner i går, med tilhørende sikkerhetsfikser. Antallet bulletiner ble i virkeligheten «bare» elleve, men de omhandler til samme 17 sikkerhetshull i selskapets programvare.

En er en rekke av Microsofts produkter og moduler som er berørt denne gang, og en rekke av sikkerhetshullene betegnes som kritiske, men vurderingen avhenger av hvilken versjon av produktet man snakker om. I mange av tilfellene åpner sikkerhetshullene for kjøring av vilkårlig kode.

Det er ikke kjent at noen av sårbarhetene som nå er blitt fjernet, er blitt utnyttet aktivt av ondsinnede. Samtidig ser det ikke ut til at Microsoft har tettet det sikkerhetshullet i litt eldre Excel-utgaver som skal bli utnyttet aktivt.

Office 2007 er fraværende på listen over produkter som må oppdateres. Men listen over berørte produkter inkluderer ellers Office 2000 og nyere - inkludert serverutgavene, Works 8, Windows 2000 og nyere, Visual Basic 6.0, Internet Explorer 6 og nyere, Internet Information Services 6.0 og nyere,

En oversikt over alle sikkerhetsbulletinene finnes her, mens Secunias vurdering av sikkerhetshullene finnes her (datert 12. februar).

Til toppen