Microsoft tetter en rekke sikkerhetshull

Microsoft publiserte tirsdag en rekke sikkerhetsfikser til flere av selskapets produkter.

Microsoft publiserte tirsdag en rekke sikkerhetsfikser til flere av selskapets produkter.

Som antydet allerede i forrige uke, publiserte Microsoft åtte sikkerhetsbulletiner tirsdag kveld. Bulletinene tar for seg én eller flere sårbarheter i forskjellige utgaver av Word, MSN Messenger 6.2 og 7.0 beta, Exchange Server 2000 og nyere, Internet Explorer, samt Windows 98 og nyere. Men enkelte av sikkerhetshullene er allerede blitt tettet gjennom Service Pack 1 til Windows Server 2003 og i den kommende Windows XP Professional x64 Edition

En rekke av sårbarhetene regnes som kritiske. Nesten alle sårbarhetene åpner for kjøring av vilkårlig kode via Internett. En mindre alvorlig sårbarhet i de fleste Windows-versjonene kan utnyttes av ondsinnede til å oppnå økte rettigheter.

De fleste av sårbarhetene er relativt ukjente, men dette gjelder ikke sårbarheten i Word. Denne ble omtalt av HexView allerede i begynnelsen av oktober i fjor, men den gang var kun Word 2002 blitt testet.

Microsofts sikkerhetsbulletiner er tilgjengelige på denne siden. Sikkerhetsoppdateringene kan lastes ned manuelt fra bulletinene. De fleste er også tilgjengelige via Windows Update-tjenesten.

Til toppen