Microsoft tidlig ute med ny Vista-test

Microsoft overrasket mange da selskapet allerede fredag publiserte RC1-utgaven av Vista.

Microsoft publiserte fredag i forrige uke Windows Vista Release Candidate 1 (RC1), Build 5600. Dette skjedde omtrent en uke tidligere enn ventet og kan tyde på at Vista-utviklerne er i ferd med å få hodet over vannet.

Foreløpig er den nye testutgaven bare tilgjengelige for brukere med tilgang til Microsofts Connect-nettsted. Denne uken skal MSDN- og TechNet-abonnenter få tilgang. På et senere tidspunkt skal den også gjøres tilgjengelig gjennom Microsofts Customer Preview Program, den samme ordningen som gjorde beta 2-versjonen tilgjengelig for til sammen to millioner brukere.

Jim Allchin, Microsofts co-president for Platforms and Services, skriver i et brev, som er blitt publisert i den offisielle bloggen til Windows Vista-teamet, at TC1-versjonen tilbyr noen forbedringer i brukergrensesnittet, flere enhetsdrivere og forbedret ytelse.

Allchin understreker at arbeidet på ingen måte er ferdig, og at det spesielt vil arbeides med applikasjonskompatibilitet og finpussing av mange detaljer, inntil RTM-utgaven (Release To Manufacturing) skal utgis. Dessuten gjenstår mye testing.

Allchin skriver videre at uavhengige programvareleverandører bør benytte RC1-utgaven for sertifisering av sin programvare.

    Les også:

Analyseselskapet Gartner fortalte så sent som i forrige uke at det ikke tror at Windows Vista blir klar for utgivelse i perioden november til januar, men at det i stedet vil skje i mars eller april neste år. Årsaken til dette er tidspunktene blant annet betautgavene av Windows Vista er blitt utgitt. Beta 2-utgaven kom så sent som i mai i år. Microsoft brukte 16 måneder fra Beta 2-utgaven av Windows 2000 kom, til operativsystemet ble lansert.

Windows XP, som inneholdt mindre nytt enn det Windows 2000 gjorde, ble lansert 115 dager før den offisielle lanseringen.

Windows Vista regnes igjen som en stor oppgradering, så Microsoft får svært travle dager framover. Det er heller ikke gitt at det ikke vil bli gitt ut flere RC-utgaver. Det avhenger av det videre behovet for testing.

Til toppen