Microsoft tilbød penger for Wikipedia-rettelser

Bloggeren Rick Jelliffe forteller i et innlegg at han er blitt tilbudt penger for å korrigere en artikkel i Wikipedia som omhandler åpne XML-formater, nærmere bestemt ODF og Office Open XML. Microsoft mener artikkelen er lite faktabasert og lite balansert, men ønsker ikke å bryte regelen om at man ikke bør skrive om seg selv i Wikipedia.

Jelliffe skriver at han vurderer å takke ja til tilbudet.

Det er Doug Mahugh, Open XML Technical Evangelist i Microsoft, som kontaktet Jelliffe. I dette Slashdot-innlegget siterer han henvendelsen han sendte til Jelliffe per e-post. Jelliffe oppfordres til å skrive akkurat det han selv ønsker. Mahugh mener Jelliffe har et solid omdømme innen XML-fellesskapet.

Men selv om Jelliffe er frie hender, er betaling av bidragsytere noe blant annet Wikipedia-gründer Jimmy Wales setter lite pris på.

- Vi er svært skuffet over å høre at Microsoft har benyttet denne tilnærmingen, sier Wales til Theage.com.au.

Microsoft hevder at selskapet ikke har nådd fram med sine forsøk på å påvirke artikkelen gjennom å delta i debatten knyttet til den, noe som anses som den korrekte måten å gjøre dette på. Men Wales skal ha oppgitt at han ikke har sett noen tegn på at Microsoft har forsøkt dette først.

Denne saken hos Techcrush.com gir en bredere oppsummering av saken så lang.

    Les også:

Til toppen