Microsoft tilbyr møter for alle klienter

Microsofts fornyede webkonferansetjeneste, Office Live Meeting, krever ikke Windows på klienten.

Microsofts fornyede webkonferansetjeneste, Office Live Meeting, krever ikke Windows på klienten.

Den nye utgaven av Microsofts webkonferansetjeneste, Office Live Meeting 2005, inkluderer først og fremst nyheter som skal gi en bedre brukeropplevelse. Dette inkluderer muligheten til å starte webmøter direkte fra Office-programvare som Word, Excel og den nye Office Communicator, som Microsoft også lanserte i går. Den nye utgaven vil i tillegg bli gjort tilgjengelig i sju ulike språkdrakter, men dessverre ikke norsk.

For brukere av Outlook, skal en forbedret utgave av Live Meeting Add-In for Outlook gi kundene toveis synkronisering med Outlook-kalenderen og muligheten til å registrere møter uten å være knyttet til nettet.

Også brukere av datamaskiner uten Windows eller Internet Explorer kan benytte Office Live Meeting 2005. Microsoft nevner Mac OS X med Safari og Solaris med Netscape, samt Sun Java Virtual Machine 1.4.2 eller nyere. En liten test med både Firefox og Opera på Windows ser dog ut til å fungere helt greit.

Office Live Meeting 2005 kan også fungere som et IP-telefonibasert alternativ til vanlige telefonkonferanser. Lyden kringkastes over Internett og kan mottas av brukere med Internett-tilknyttede datamaskiner.

Arrangøren av konferansene skal gis bedre kontrollmuligheter, plant annet for å styre lydkilder og dokumentvisninger. Alle typer dokumenter skal kunne vises, og zooming skal være mulig uten tap grafikkvaliteten. En oppdatert PowerPoint Viewer skal vise PowerPoint-presentasjoner med full kontroll over animasjoner, bildeoverganger og fullskjermsmodus.

Navigasjon basert på miniatyrbilder skal gi arrangøren et kontekstavhengig bilde av innholdet, noe som skal gjøre navigasjonen enklere og raskere under et møte. Administrasjon av møtene, for eksempel å låse et møte, å invitere flere deltakere, å utstyre deltakerne med profiler, eller å gjøre det mulig en i utgangspunktet passiv deltaker til å demonstrere noe for de andre deltakerne, skal kunne gjøres på et øyeblikk.

- De nye egenskapene til Live Meeting er et direkte resultat av tilbakemeldinger fra tusenvis av kunder som allerede bruker det for ad hoc samarbeidsmøter, markedsføringsstunds, salgsdemonstrasjoner, opplæringsmøter og mye annet, sier Jeff Raikes, Microsofts visepresident for selskapets Information Worker Group, i en pressemelding.

Microsoft Office Live Meeting 2005 skal bli tilgjengelig for kundene den 11. mars. Produktet selges som en Internett-tjeneste med brukerens nettleser som grensesnitt. Windows-brukere anbefales dog å laste egen klientprogramvare. Tjenesten kan lisensieres på flere ulike måter. Dette inkluderer navngitte brukere, værelser eller månedlig tidsbruk.

Til toppen