UTVIKLING

Microsoft tilbyr plattform for synkronisering

Plattformen skal gjøre det lettere å lage applikasjoner der data skal synkroniseres med andre.

14. nov. 2007 - 08:32

Bruk av mobile klienter innebærer ofte at man må kunne arbeide offline, og endre data som deretter må synkroniseres mot en sentral database. I forrige uke lanserte Microsoft en tidlig utgave av Sync Framework, med tanke på å lette utviklingen av applikasjoner og tjenester som skal synkronisere sine data mot andre applikasjoner og andre maskiner, uavhengig av tilkoplingsmåte, protokoller, plattformer, dataformater og filsystemer.

Plattformen har fått et eget nettsted: Microsoft Sync Framework, med bakgrunnsinformasjon og gratis utviklerpakke. Plattformen har foreløpig status som «Community Technology Preview» (CTP).

Hvis forventningene slår til, vil selskaper enkelt kunne lage ordninger der for eksempel en mobil klient under Windows synkroniserer sine data mot en sentral Linux-applikasjon som henter data fra en SQL-database.

Microsoft presiserer at dette er noe annet enn Google Gears som ble presentert i mai. Gears skal la lokale applikasjoner lagre data både sentralt og lokalt. Sync Framework er et allment verktøy innrettet mot svært allsidig synkronisering.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.