Microsoft tjente en milliard dollar siste kvartal

3,2 milliarder dollar i omsetning, 1,04 milliarder dollar i fortjeneste. Dette er de fantastiske tallene Microsoft la fram for driften i kvartalet som sluttet 31. mars i år.

3,2 milliarder dollar i omsetning, 1,04 milliarder dollar i fortjeneste. Dette er de fantastiske tallene Microsoft la fram for driften i kvartalet som sluttet 31. mars i år.

Overskuddet er 85 prosent bedre enn tilsvarende kvartal i fjor, og 23 prosent bedre enn forventet, skriver Wall Street Journal. Omsetningen økte med 45 prosent. Avisa skriver at Microsoft-folk pleier å opptre noenlunde nøkternt når de går gjennom sine tall, men at de ved denne anledningen ikke greide å beherske sin entusiasme.

Ifølge nyhetstjenesten Newsbytes er den umiddelbare årsaken det gode salgstallet for kontorapplikasjonspakken Office 97, som hittil er sendt ut i over åtte millioner eksemplarer. 71 prosent av selskapene på Fortune 1000-listen skal enten allerede ha oppgradert til Office 97 eller være i ferd med å vurdere den nye pakken. Ifølge Richard Fade i Microsofts Desktop Applications Division selges Office 97 tre ganger så fort som noen tidligere utgave.

Det er til sammen 60 millioner brukere av Office-pakken. En oppgraderingsrate på 15 prosent i løpet av første kvartal en ny utgave er i salg, betraktes som oppsiktsvekkende. Dataquest har f.eks. regnet ut at Windows 95, etter to år, bare har nådd 20 prosent av sitt egentlige salgspotensiale.

Microsoft sier pengene i hovedsak skal brukes til å trappe opp utviklingen av nøkkelprodukter som Windows 95-etterfølgeren Memphis, Internett-relaterte produkter, operativsystemet Windows CE for datarelaterte forbrukervarer og lommedatamaskiner, samt WebTV som selskapet kjøpte nylig. Selskapets kontantbeholdning står fast ved 9 milliarder dollar, siden 2 milliarder dollar ble brukt til å kjøpte tilbake 20,4 millioner aksjer.

Microsofts andre store pengemaskin i kvartalet som gikk, var Windows NT med den tilhørende serverpakken BackOffice. På dette området er Microsofts omsetning i ferd med å dobles hvert år, og utgjør i dag nesten 20 prosent av den samlede omsetningen.

Til toppen