RESULTATERFINANS

Microsoft tok 16.000 Linux-abonnementer

Samarbeidet med Novell har fått Microsoft til å dele ut 16.000 abonnementer på Suse Linux.

21. des. 2006 - 07:59

Det er nå sju uker siden Microsoft og Novell inngikk en samarbeidsavtale for bedre samspill mellom Linux og Windows. Avtalen forpliktet Microsoft til å kjøpe abonnementer på Novell Suse Linux Enterprise Server, og dele dem ut til egne kunder.

    Les også:

I en pressemelding fra Microsoft heter det at over 16 000 nye sertifikater for Suse Linux Enterprise er blitt aktivert som følge av avtalen.

Blant Microsoft-Novell-partnerskapets første store kunder er Credit Suisse, Deutsche Bank og AIG Technologies, datter til American International Group.

Deutsche Bank har allerede et blandingsmiljø med mange produkter fra både Novell og Microsoft. De mener samarbeidsavtalen mellom de to leverandørene har gitt dem større fleksibilitet i å legge opp løsninger, med mindre bruk av tid og ressurser.

Credit Suisse ser også Suse Linux og Windows som strategiske plattformer. AIG, derimot, har brukt anledningen til å sette i gang et pilotprogram for et blandingsmiljø.

Microsoft viser en undersøkelse som de og Novell fikk analyseselskapet Penn, Schoen & Berland Associates til å gjennomføre blant felleskundene. Over 90 prosent av respondentene svarte at de var positivt innstilt til samarbeidsavtalen. Undersøkelsen er tilgjengelig på nettet: Customers Strongly Endorse New Microsoft-Novell Deal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.