Microsoft-topp får nye oppgaver

Rykker ned for å gjøre plass til Stephen Elop.

Microsoft-topp får nye oppgaver
Julie Larson-Green viker plass for Stephen Elop i Microsoft. Bilde: Mark Rightmire/Zuma Press/Corbis/All Over Press

Etter bare syv måneder som direktør for maskinvare får Microsofts mektigste kvinne nye oppgaver.

Julie Larson-Green (f. 1962) må vike plass for Stephen Elop, og blir i stedet ansvarlig for «moderne digitale opplevelser uavhengig av enheter».

Det skjer straks Nokia-kjøpet er gjennomført og Elop returnerer til Microsoft som leder for satsingen på enheter, melder Bloomberg. Kjøpet ventes fullført snart.

I sin nye rolle vil hun rapportere til Qi Lu, direktøren for applikasjoner og tjenester, ifølge ZDnet. Slik er endringen et tydelig nedrykk for veteranen med 21 års fartstid i selskapet.

Da Steve Ballmer stokket om lederkabalen i fjor sommer flyttet han Larson-Green vekk fra alt som hadde med programvare å gjøre. Hun fikk da direktør-ansvaret for forretningsdivisjonen «devices & studios», altså maskinvare og underholdning, herunder spillkonsollen Xbox, nettbrettene Surface og spill.

Larson-Green har hatt en kometkarriere i Microsoft, og var av noen til og med nevnt som mulig outsider til jobben som Ballmers arvtaker, etter å ha ledet blant annet utvikling av Windows 7 og Windows 8, inkludert det lite populære Metro-grensesnittet. Det var også hun som i sin tid innførte ribbon-grensesnittet i Office.

Den tidligere Windows-direktøren har således vært ansvarlig for innføringen av to omdiskuterte grensesnitt i Microsofts viktigste produkter.

Stephen Elop var også tidvis nevnt som en potensiell kandidat til toppsjef-jobben i Microsoft, men den posisjonen gikk som kjent til Satya Nadella.

    Les også:

Les mer om: