Microsoft-topp på vei ut

Arvtakeren til Bill Gates får ny, vag rolle.

Microsoft-topp på vei ut
Når sjefstrateg Craig Mundie (63) går av med pensjon etter neste år, er begge arvtakerne til Bill Gates ute av Microsoft. Bilde: Andrew Harrer/Bloomberg/Getty Images

Da Bill Gates trakk seg tilbake fra Microsoft i 2006 for å bli filantrop på heltid, overlot han den daglige teknologiledelsen til to betrodde menn.

Ray Ozzie overtok da rollen som øverste programvaresjef, mens Craig Mundie ble sjef for forskning og strategi.

Ozzie ga seg overraskende for to år siden, noe som fikk mange til å spørre seg hvem som skulle være Microsofts teknologivisjonær i fortsettelsen. En av kandidatene til den rollen, Windows-direktør Steven Sinofsky, gikk på dagen i forrige måned, kort tid etter lanseringen av Windows 8.

Blir rådgiver

Nå er også veteranen Craig Mundie (63) på vei ut. Dermed er begge Gates' håndplukkede arvtakere ute av dansen.

IT-nestoren Mundie begynte i Microsoft i 1992 og har 42 års bred erfaring fra IT-industrien. Han planlegger å gå av med pensjon i 2014. Han har allerede gått over i det som fremstår som en retrettstilling, som rådgiver for toppsjef Steve Ballmer.

Endringen ble kunngjort internt i selskapet tidligere denne måneden, og først plukket opp av pressen og teknologibloggen AllThingsD denne uken.

Lobbyist

63-åringen skal i sin nye, vage rolle jobbe med «strategiske prosjekter» samt pleie myndighetskontakt og samtaler med næringslivstopper i spørsmål om teknologipolitikk, regelverk og standarder, ifølge en oppdatert biografi på selskapets nettsider.

Microsoft-direktør Eric Rudder er utpekt som arvtaker med ansvar for hele Microsofts omfattende forskningsavdeling, samt internettsikkerhet og andre prosjekter som tidligere rapporterte til Mundie.

- Jeg ser fram til å jobbe med Eric med et bredt spekter av selskapets virksomheter og i tett samarbeid med Craig om selskapets framtidige muligheter, sier Steve Ballmer i en kunngjøring gjengitt av Wall Street Journal.

46 år gamle Rudder er slett ingen nykommer i Microsoft-sammenheng. Han begynte hos programvaregiganten allerede i 1988 og har lenge figurert høyt oppe i Microsoft-hierarkiet.

    Les også:

Les mer om: