BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft trekker abonnementsordning for Office XP

Microsoft har antydet å ville tilby Office XP på abonnementsbasis til kunder i USA allerede i år. Ideen er skrinlagt inntil videre, til fordel for vanlig salg og oppgradering.

7. mai 2001 - 05:56

Applikasjonsstrategien til Microsoft Corporation - ".Net" - går ut på at programvaremarkedet etter hvert vil endre seg fra kjøp til abonnement. I stedet for å betale for en lisens som lar deg installere en applikasjon på en maskin, skal du abonnere på den som en tjeneste, og betale per måned eller per faktisk brukt tid.

Ifølge News.com uttalte Microsoft seint fredag kveld norsk tid at de første eksperimentene med Office XP på abonnement vil foregå i andre land, og at nærmere kunngjøring vil gis på et seinere tidspunkt.Office XP lanseres offisielt 31. mai. Microsoft skal være interessert i å få til et så stort salg som mulig innen 30. juni, av hensyn til årsregnskapet som avsluttes da. Analytikere spår at omsetningen generert av Microsofts kontorapplikasjoner trolig vil øke med rundt sju prosent i inneværende og kommende regnskapsår.

Bare 40 prosent av dagens Office-brukere har versjon 2000. 50 prosent holder seg til Office 97, mens 10 prosent bruker fortsatt Office 95 som ikke kvalifiserer til oppgradering til Office XP.

Den norske versjonen av Office XP vil for første gang inneholde en grammatikksjekk, utviklet av forskere fra Institutt for lingvistikk ved Universitetet i Oslo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.