Microsoft trekker seg fra EUs IE-høring

Mener EU-kommisjonens representanter ikke kommer til å være «tunge» nok.

Microsoft trekker seg fra EUs IE-høring

Mener EU-kommisjonens representanter ikke kommer til å være «tunge» nok.

EU-kommisjonen har innkalt til høring om Microsofts bunting av Windows 7 og Internet Explorer den 3. til 5. juni i Brüssel, men Microsoft ønsker ikke å være til stede.

EU-kommisjonen mener Microsoft utnytter sin markedsmakt på en uheldig måte når selskapet leverer operativsystemet med en nettleser, uten at andre nettleseleverandører får tilsvarende muligheter.

Microsoft har svart på dette ved å gjøre det mulig å fjerne brukegrensesnittet og de fleste referanser til Internet Explorer i Windows 7, men brukerne vil i de fleste tilfeller måtte bruke IE for å lete opp og laste ned en annen nettleser, dersom de ønsker det.

Microsoft trekker seg fra den kommende høringen fordi selskapet mener at svært få av EU-kommisjonen viktigste representanter vil kunne møte.

Dave Heiner, en stedfortredende sjefjurist i Microsoft, skriver i dette blogginnlegget at de ønskede representantene vil være opptatt på annet hold, nærmere bestemt ved konferansen som International Competition Network (ICN) arrangerer i Zürich de samme dagene. Årsaken til at så mange ønsker seg dit, er ifølge Heiner at det er det første internasjonale møtet hvor representanter for Obama-administrasjonen vil delta.

Microsoft ønsker derfor at høringen av Internet Explorer og Windows 7 skal flyttes, men har ikke fått gehør for dette hos EU-kommisjonen.

I blogginnlegget tar Heiner forøvrig til orde for at rettskjennelsen fra den amerikanske regjeringens sak mot Microsoft, som ble løst i 2002, er tilstrekkelige, siden den gjør det mulig å kjøre andre nettlesere enn Internet Explorer i Windows.

Høringen er et resultat av en anmeldelse Opera Software leverte inn i slutten av 2007. Også andre nettleserleverandører og bransjeaktører støtter Operas sak.

    Les også:

Til toppen