Microsoft-trussel mot Red Hat-brukere i Kina

Det kom oppsiktsvekkende uttalelser fra Steve Ballmer da han utvidet Linux-avtalen med Novell.

Microsoft-trussel mot Red Hat-brukere i Kina

Det kom oppsiktsvekkende uttalelser fra Steve Ballmer da han utvidet Linux-avtalen med Novell.

Microsoft og Novell meldte søndag at de er blitt enige om å utvide sitt Linux-partnerskap slik at det også skal gjelde markedsføring og salg av Suse Linux i Kina.

Den opprinnelige Linux-avtalen mellom Microsoft og Novell ble inngått i november 2006. Ifølge avtalen skal de to samarbeide om samspill mellom Linux og Windows, drifting og virtualisering i virtuelle miljøer og dokumentformater. Microsoft kjøper driftskuponger for Suse Enterprise Linux fra Novell og fordeler dem til sine kunder. Microsoft forplikter seg videre til å avstå fra å saksøke Suse-brukere for patentbrudd – selskapet mener Linux bryter med Windows-patenter, noe Novell sier seg sterkt uenig i.

Fra et finansielt synspunkt, innebærer avtalen store overføringer fra Microsoft til Novell. Fra et konkurransesynspunkt er avtalen rettet mot Red Hat, med en skjult trussel om at disse kan være utsatt for patentsøksmål.

I omtalen av utvidelsen av denne avtalen til Kina, legges det hovedsakelig vekt på salg og markedsføring av Suse.

Ifølge Information Week sa imidlertid Microsoft-sjef Steve Ballmer på pressekonferansen der den kinesiske utvidelsen av avtalen ble kunngjort, at Microsoft sto fast ved at Red Hat-brukere har en forpliktelse til å kompensere Microsoft for de påståtte patentbruddene.

    Les også:

Til toppen