Morna ActiveX

Microsoft Update Catalog krever ikke lenger Internet Explorer

Har fjernet kravet om ActiveX-støtte.

Microsoft Update Catalog fungerer nå i de fleste nettlesere, også i en gammel Safari-versjon for Windows.
Microsoft Update Catalog fungerer nå i de fleste nettlesere, også i en gammel Safari-versjon for Windows. (Bilde: digi.no)

Har fjernet kravet om ActiveX-støtte.

Brukere av Windows har i mange år har mulighet til å laste ned enkeltoppdateringer til Microsoft-programvare fra Microsoft Update Catalog. Men fordi tjenesten har vært delvis basert på ActiveX, en gammel og til tider ganske omstridt Microsoft-teknologi, har den kun fungert i Internet Explorer. 

Selv om Internet Explorer fortsatt brukes av en del, tilhører den fortiden hos Microsoft. Men selv i Windows 10 har brukerne måttet bruke Internet Explorer for å benytte Microsoft Update Catalog, i stedet for en moderne nettleser, for eksempel Microsoft Edge.

Les også: Microsoft skal oppdatere nettleseren gjennom Windows Store

Selv i gammel Opera og Safari

Nå er dette ikke lenger nødvendig. Nettstedet AskWoody forteller at Microsoft Update Catalog nå også fungerer ganske bra i andre nettlesere enn Internet Explorer. Kravet om støtte for ActiveX, som kun Internet Explorer støtter, har blitt fjernet. 

Microsoft Update Catalog fungerer nå i selv ganske gamle nettlesere, ja selv i Opera 12 og Safari 5.1 for Windows. 

Er du forberedt? Nå endrer Microsoft på måten eldre Windows blir oppdatert

Men ikke i Edge?

Den fungerer også i Microsoft Edge, men der blir brukerne først møtt med en feilmelding. Men denne inkluderer også en lenke for å gå videre.

Microsoft Update Catalog er ikke helt klar for Microsoft Edge ennå, men fungerer fint i stort sett alle andre nettlesere.
Microsoft Update Catalog er ikke helt klar for Microsoft Edge ennå, men fungerer fint i stort sett alle andre nettlesere. Foto: digi.no

Hvorfor denne feilmeldingen vises i Edge og ikke i andre nettlesere, er uklart. Men det tyder på at den nye versjonen av tjenesten ikke er helt klar ennå. 

Microsoft kunngjorde planer om å fjerne ActiveX-kravet i Update Catalog allerede i sommer. Det skal ennå ikke ha kommet noen offisiell kunngjøring fra selskapet om den nye versjonen. 

Les mer: Eldre Windows-versjoner skal få langt færre oppdateringer. Det kan være positivt

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen