FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft usikker på ny fingeravtrykkleser

Blant produktene Microsoft lanserte onsdag, er en fingeravtrykkleser som selskapet oppgir at ikke er spesielt sikker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. sep. 2004 - 13:22

Blant de ni nye inndataproduktene Microsoft lanserte i går, er tre utstyrt med fingeravtrykkleser. I annonseringen heter det at brukeren enkelt skal kunne erstatte passord med fingeravtrykk for å logge inn på PC-en, ulike websider og andre tjenester. Det er altså brukervennligheten det fokuseres på, ikke sikkerheten.

Faktisk skriver Microsoft på produktsiden at The Fingerprint Reader ikke bør brukes for å beskytte sensitive data, slik som finansiell informasjon, eller for å få tilgang til bedriftsnettverk. På områder hvor sikkerheten faktisk er viktig, anbefaler Microsoft bruk av gode passord.

Det kan virke som om Microsoft i bunn og grunn sier at fingeravtrykkleseren den nå lanserer, ikke er helt til å stole på. Spørsmålet er om brukerne bør ta dette helt seriøst. Trolig er Microsoft bare ute etter å beskytte seg mot eventuelle søksmål, slik at brukere som faktisk ønsker å bruke fingeravtrykkleseren som en sikkerhetsløsning, gjør dette på eget ansvar. Det betyr ikke at denne formen for sikkerhet nødvendigvis er dårligere enn en som er passordbasert.

Microsoft vil i løpet av høsten og vinteren komme med tre produkter basert på fingeravtrykkleseren. Det enkleste produktet er en separat leser som kobles via USB til PC-en. Prisen på denne er oppgitt til 55 dollar.

Dessuten vil Microsoft komme med en trådløs mus, Wireless IntelliMouse Explorer with Fingerprint Reader, hvor fingeravtrykkleseren er montert på mottakerenheten, og en pakke bestående av mus og tastatur, Optical Desktop with Fingerprint Reader, hvor fingeravtrykkleseren er montert på venstre side av tastaturet. Prisen for disse er oppgitt til henholdsvis 85 og 109 dollar.

I tillegg til fingeravtrykkproduktene, har Microsoft nå blant annet lansert nye Bluetooth-versjoner av Optical Desktop Elite og IntelliMouse Explorer, samt Wireless Notebook Optical Mouse - en optisk trådløs mus for bruk sammen med bærbare PC-er.

Microsoft lanserte onsdag også mus- og tastaturpakken Wireless Optical Desktop Comfort Edition. Denne er utstyrt med et tastatur med helt ny utforming. Det kan anses som en mellomting mellom vanlige, rette tastaturet og Microsofts delte, "Natural"-tastaturer, hvor tastaturet ikke er delt, men krummet med en vinkel på seks grader. Dette skal gi en mer naturlig stilling for armer og håndledd. Denne pakken har en veiledende pris på 85 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.