Microsoft ut av RealNetworks

Microsoft selger sin 10 prosents andel i programvareselskapet Real Networks Inc. Det er ingen hemmelighet at forholdet mellom de to selskapene er meget anstrengt.

Under Senat-høringer i sommer sa styreformannen i RealNetworks i et vitnemål at Microsoft med overlegg forsøkte å knekke selskapet ved å sabotere selskapets produkter i Windows.

RealNetworks er kjent for RealPlayer og andre produkter som brukes til å høre eller se multimedieinnhold via Internett. Selskapets produkter er i direkte konkurranse med Microsofts Windows Media Player, og RealNetworks hevder å ha en 85 prosents markedsandel.

Som digi.no har omtalt (se artikkel i margen til høyre) kom Apple med beskyldninger under den pågående Microsoft-rettsaken om at Microsoft forsøkte noe tilsvarende overfor Apples QuickTime-teknologi.

Selv om Microsoft benekter at selskapet selger andelen i RealNetworks på grunn av vitnemålet, legger Microsoft ikke skjul på at forholdet selskapene i mellom har vært anstrengt.

- Det er fair å karakterisere det som et temmelig turbulent forhold den siste tiden, uttalte en Microsoft-direktør overfor Associated Press onsdag.

Microsoft kjøpte aksjene i juli 1997 for 30 millioner dollar, men basert på onsdagens aksjepris er aksjebeholdningen verdt over 140 millioner dollar.

Til toppen