BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft utelukker ikke Linux

Microsoft-sjef Steve Ballmer åpner døren for Linux-programvare, men tar i samme åndedrag mange forbehold.

24. okt. 2000 - 09:18

Under en Gartner Group-konferanse i Florida i går diskuterte Microsoft-sjef Steve Ballmer for første gang mulighetene av å lage programvare for andre plattformer enn Windows og Mac.

Under sin tale til Gartner Groups kunder sa Ballmer at Microsoft var åpne i forhold til diskusjoner om å lage programvare for andre plattformer, deriblant Linux og Palm, skriver nyhetstjenesten Vnunet. Microsoft har tidligere nevnt mulighetene for "andre plattformer" som en del av sitt .Net-initativ, men har ikke nevnt Linux spesifikt.

Men samtidig innrømte Ballmer at Linux er en av selskapets viktigste konkurrenter og kritiserte Linux på en rekke punkter. Microsoft vil ikke lage Linux-programvare før man ser en klar vei gjennom "de rotete programvare-rettighetene" og "det forvirrende miljøet", skriver Vnunet.

De fleste av Microsoft konkurrenter ser ut til å ha klart nettopp denne oppgaven, for mens Linux deles ut gratis, tar selskaper som SAP, Oracle og norske Trustix seg betalt på vanlig måte for sin programvare for gratis-operativsystemet.

Under konferansen påpekte Gartner Group-nestsjef Tom Austin at Microsoft spiser en stadig større del av IT-budsjettene. I løpet av de siste fem årene har Microsoft tredoblet prisene brukere betaler og innen 2005 vil prisen ytterligere femdoble seg, spår Gartner Group.

Ballmer hevdet at den økende prisen reflekterer at kundene kjøper Microsoft-programvare til stadig nye områder i bedriften sin, ikke at Microsoft øker prisene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.