FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft utsetter også Adobe-konkurrenter

Microsoft har utsatt Vista og Office til neste år og nå skyves også lanseringen av tre konkurrenter til Adobe.

28. mars 2006 - 09:55

Microsoft har i alle år hatt en stort hull i sin produktrekke av programmer for PCer. Microsoft har aldri utfordret de mange leverandørene på grafikk, design og tegneprogrammer skikkelig selv om Microsoft lager noen enklere konsumentprodukter som Publisher.

Men i fjor ble det kjent at Microsoft jobber med tre produkter som utfordrer det nyfusjonerte Adobe og Macromedia på bred front.

Interactive Designer har tidligere vært kjent som Sparkle og er en konkurrent til Flash. Pakken skal la brukere designe animasjoner og klikkbar grafikk på nettsteder og i programvare.

Microsoft la også i går en ny betautgave av Acrylic, det foreløpige navnet på den kommende grafikk-, tegne- og illustrasjonsverktøy. Acrylic er basert på et grafikkprogram som heter Expression, som Microsoft fikk rettighetene til i forbindelse med oppkjøpet av Hong Kong-baserte Creature House i 2003.

Microsoft er foreløpig ikke klar med noen offentlig beta-versjon av sin tredje Expression-pakke, Web Designer, også kalt "Quartz".

Med disse tre pakkene går Microsoft dermed til frontalangrep på blant annet Adobe Photoshop, Illustrator og Flash.

Her kan du lese mer om de tre Microsoft-pakkene:

    Les også:

Men til tross for at programmene altså virker ganske ferdige, offentliggjorde Microsoft at de ikke skal lanseres før til neste år. Årsaken kan være at Microsoft rett og slett til tross for sine enorme ressurser ikke har nok folk til å gjøre ferdig Office, Vista og Expression-pakkene samtidig.

Microsoft utsatte nylig både lanseringen av Office og konsumentversjonene av Vista til utpå nyåret 2007. 60-90 dager etter dette, altså tidligst om et år fra nå, kommer Expression-pakkene i salg, forteller Microsofts Expression-sjef Forest Key til Cnet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.