Microsoft utsetter sin strategiske reorientering

Microsoft utsetter sin strategiske reorientering, kalt "Next Generation Windows Serivces", med tre uker til 22. juni.

Microsoft utsetter sin strategiske reorientering, kalt "Next Generation Windows Serivces", med tre uker til 22. juni.

Microsoft hadde varslet at Next Generation Windows Services (NGWS) ville kunngjøres på arrangementet Forum 2000 fredag 2. juni. NGWS er en omlegging av hele selskapets virksomhet, med tanke på en framtid der programvare ikke lenger selges på boks, men tilbys som Internett-baserte tjenester.

Årsaken til utsettelsen av Forum 2000 til 22. juni er at Microsoft ønsker full fokus på kunngjøringen. Et arrangement på fredag vil komme i skyggen av den endelige dommen i den store rettssaken, der USAs justisdepartement og 17 delstater krever at Microsoft deles i to, et selskap for systemvare og et for applikasjoner og Internett.

Forum 2000 og kunngjøringen av NGWS vil likevel preges av dommen. Microsoft har gjort det klart at siden strategien krever en omlegging av alt selskapet leverer av programvare - både operativsystemer, utviklingsverktøy og applikasjoner - legges den død hvis selskapet splittes. NGWS vil omfatte blant annet det Gates fortalte verdens øverste næringslivsledere på "Microsoft Executive Summit" i forrige uke, der han la vekt på kunnskapsarbeidernes betydning for den tredje fasen i Internettets utvikling.

Les mer om Microsofts strategiendringer:


Bill Gates: Visjoner for "tredje generasjons" Internett-bruk
Microsoft varsler programpakkens død
Apple-avhopper skal bedre Microsofts image
Microsoft - the end of the road?
Microsoft bråstopper etter store Internett-tap

Til toppen