Microsoft utsetter Windows Mobile 7

Mobilpartnerne forventet å få den i begynnelsen av neste år, men må vente på etterlengtet funksjonalitet.

Microsoft utsetter Windows Mobile 7

Mobilpartnerne forventet å få den i begynnelsen av neste år, men må vente på etterlengtet funksjonalitet.

Partnere av Microsoft på mobilsiden hadde ventet få tilgang til en ferdig utgave av Windows Mobile 7 tidlig neste år, men skal nå ha blitt fortalt at produktet ikke blir ferdig før i andre halvdel av 2009. Dette skriver News.com. Windows Mobile 7 er neste versjon av Microsofts operativsystem for mobiltelefoner.

Siden Microsoft lanserte Windows Mobile 6.0 i begynnelsen av 2007, har mye skjedd blant konkurrentenes operativsystemer for mobiler. For eksempel har Apples iPhone rukket å kommet i to ulike generasjoner. Windows Mobile 6.1, som kom i våres, var bare en mindre oppdatering til Microsoft operativsystem.

Ifølge News.com er det ventet at Windows Mobile 7.0 vil introdusere støtte for avanserte fingergestikuleringer, og trolig også mer støtte for talegjenkjenning.

En nyhet som likevel kan ventes før Windows Mobile 7.0 blir ferdig, er en ny versjon av Internet Explorer for Windows Mobile. Den skal riktig være basert på presentasjonsmotoren til Internet Explorer 6, men skal likevel være en kraftig forbedring i forhold til dagens IE for mobiler. Dette gjelder ikke minst støtten for Flash og Ajax-baserte webapplikasjoner.

At Windows Mobile 7 ikke er nært forestående, bekreftes også av under Microsofts Professional Developers Conference i oktober. Kun to av de foreløpig 138 annonserte foredragene under denne viktige konferansen for Microsoft, vil dreie seg om Windows Mobile, nærmere bestemt om utvikling av webløsninger og posisjonsrelaterte løsninger for mobiler.

Til gjengjeld er det planlagt 26 foredrag knyttet til nettsky-baserte tjenester.

    Les også:

Til toppen