BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft utsetter Xbox-lansering i Europa

Manglende produksjonskapasitet er trolig årsaken til at Microsoft ser seg nødt til å utsette Europa-lanseringen av spillkonsollen Xbox til etter neste julesesong.

Det heter i en pressemelding fra Microsoft at Xbox skal produseres på anlegg i Mexico og Ungarn av OEM-leverandøren Flextronics.

Det heter videre at Xbox skal komme i salg i USA og Japan i god før jula 2001, mens Europa først får kjøpe maskinen i første kvartal 2002.

Robbie Bach fra Microsofts Games Division - for anledning titulert CXO for Chief Xbox Officer - er sitert slik i pressemeldingen: "Etter å ha analysert utfordringene innen tilbud og logistikk [...] har vi bestemt oss for å oppklare våre nye produksjonsplaner slik at vi kan møte den forventede etterspørselen."

Med andre ord: Det er øyensynlig ikke nok produksjonskapasitet i de avsatte anleggene til å møte etterspørselen i alle de tre viktige markedene samtidig. Derfor prioriteres Japan og USA på bekostning av Europa, selv om Xbox blir den eneste spillkonsollen med et produksjonsanlegg i Europa.

Det heter videre i pressemeldingen at Microsoft "på lang sikt" planlegger å få et av Flextronics' anlegg i Asia til å produsere Xbox.

Microsoft satser stort på Xbox. Electronic Arts er siste tilskuddet til en liste over mer enn 200 spillprodusenter som har forpliktet seg til å levere spill til Xbox.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.