Microsoft utvider igjen med Windows XP

Vil forenkle hverdagen for brukere flest.

Vil forenkle hverdagen for brukere flest.

Ifølge flere store nyhetstjenester på Internett kan det se ut som om Microsoft har store planer for oppdatering av Whistler, eller Windows XP som operativsystem-pakken etter hvert har blitt kalt.

En av disse funksjonene er "usynlig" oppdatering av Windows, noe som helt sikkert ikke faller i god fisk hos alle. Et par eksempler vil være hjemmebrukere som gjerne vil kontrollere hvilke deler av Windows de vil ha installert, og gjerne være frabedt at maskinen plutselig laster ned en stor oppdatering i bakgrunnen mens telefonregningen tikker videre, og ikke minst bedrifter som selv vil holde kontrollen på hva som installeres. Ifølge The Register skal man ikke engang være for sikker på at Microsoft ikke har lagt inn noen funksjon for å identifisere brukeren, slik det til å begynne med var med Windows Update.

En annen ting er at Microsoft vil bygge opp et enormt driverbibliotek for å gjøre oppgradering og installering så smertefri som mulig. Her vil alle drivere som er testet og sertifisert lagt ut, og alle andre driver-installasjoner vil resultere i feilmeldinger som:

Continuing your installation of this software may impair or destabilize the correct operation of your system either immediately or in the future. Microsoft strongly recommends that you stop this installation now and contact the hardware vendr for software that has passed Windows Logo testing.

Til toppen