BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft utvikler Facebook-kopi

Sosiale nettverk kan bli neste skritt for Office og SharePoint.

11. juni 2008 - 13:35

Programmet, som går under navnet TownSquare, skal være slående likt Facebook både i utseende og funksjonalitet.

Tanken bak løsningen er at virksomheter skal kunne skape sosiale nettverk blant egne ansatte.

TownSquare skal gjøre det mulig å hente ut informasjon om andre ansatte, ved hjelp av nyhetsfeed som henter data fra SharePoint.

Brukerne kan laste opp eget profilbilde og konfigurere hvilke oppdateringer de vil følge med på. De kan også overvåke hvem som mottar informasjon om dem selv.

Ønsket om en slik løsning stammer fra utviklingsavdelingene som lager Office og SharePoint, og prototypen har så langt vært testet av 8000 ansatte internt i Microsoft.

Det kan tyde på at funksjonaliten, som vi kjenner fra sosiale nettverk som Facebook og MySpace og norske Nettby, blir del av de daglig brukte arbeidsverktøyene på jobben.

- Ansatte setter spesielt pris på muligheten til å følge med når kolleger oppretter eller endrer dokumenter, sier Chris Pratley, som er sjef for Microsoft Office Labs, til Computerworld.com.

Office Labs jobber som et slags avanserte utviklingsteam, som tester nye teknologikonsepter. Ofte gjør de prosjekter basert på forslag fra andre ansatte i Microsoft-systemet, eller som i dette tilfellet, andre utvklingsavdelinger.

Pratley understreker at Townsquare ikke vil bli lansert som et eget produkt, men vil snarere være en plattform for å teste ut teknologikonsepter.

Det er ventet at Microsoft avslører flere detaljer om prosjektet på Enterprise 2.0-konferansen i Boston, USA nå på torsdag.

Microsoft sikret seg i fjor høst 1,6 prosent av det sosiale nettstedet Facebook. For den andelen betalte selskapet 240 millioner dollar.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.