Microsoft vant ny rettsrunde mot Alcatel

Runde to i patentoppgjøret mellom Microsoft og Alcatel-Lucent gikk i Microsofts favør.

Microsoft og Alcatel-Lucent er motstandere i et omfattende oppgjør om flere teknologi-patenter. I forrige uke ble Microsoft dømt til å betale 1,52 milliarder dollar i erstatning til Alcatel-Lucent for påstått brudd på patenter relatert til musikkformatet MP3.

    Les også:

Fredag skulle en dommer ta stilling til en annen patentstrid mellom de to selskapene, om teknologi for digital koding av tale.

Her fant dommeren at påstandene til Alcatel-Lucent var så åpenbart uholdbare at han nektet selskapet å prosedere saken videre. Søksmålet skulle opp for en jury 19. mars, men det blir det altså ikke noe av.

Alcatel sier de vil anke denne kjennelsen, og at de ser fram til å vinne fram til slutt.

Microsoft sier at kjennelsen bekrefter deres overbevisning om at den juridiske prosessen rundt de komplekse patentstridene til slutt vil avsløre at alle påstandene til Alcatel-Lucent er uholdbare.

I tillegg til anke og protest i henholdsvis taleteknologi- og MP3-sakene, står ytterligere fire søksmål i kø for å behandles av ulike domstoler i San Diego. Den første gjelder patenter for brukergrensesnitt, og skal starte 21. mai.

Til toppen