Microsoft varsler store oppkjøp

Microsoft-sjef Steve Ballmer lyktes ikke med å kjøpe SAP. Nå varsler selskapet andre store oppkjøp.

Microsoft-sjef Steve Ballmer lyktes ikke med å kjøpe SAP. Nå varsler selskapet andre store oppkjøp.

Tidligere i år bekreftet Microsoft at selskapet hadde vært i samtaler med den tyske programvaregiganten SAP om et mulig oppkjøp. Det ble det ikke noe av, men nå varsler Microsofts finansdirektør at det ligger flere store oppkjøp i løypa.

- Det er ikke mange selskaper som SAP der ute, men det er et potensial for at vi kan gjøre flere store oppkjøp, sa Microsofts finansdirektør John Connors på en konferanse, ifølge Cnet.

- Vi har de siste 24 månedene gjort et par oppkjøp på over en milliard dollar. Det er sannsynlig at vi vi vil gjøre flere oppkjøp enn vi har gjort tidligere, sa Connors.

Flere tidligere oppkjøp har skjedd gjennom Microsoft Business Solution. Det er mellomstore selskaper som Navision og Great Plains Software som har blitt kjøpt.

Han var også innom temaet som gjelder utbetaling av utbytte til aksjonærene. Han tror ikke det vil være noen hindring for videre oppkjøp. Han mener uansett det er en fordel for selskapet å dele ut penger til aksjonærene.

- Dess mindre kontanter vi har, dess mindre sannsynlig er det at vi blir en honningkrukke for den største vekstindustrien i USA, advokatene, sa han på konferansen.

Til toppen