Microsoft varsler ur med data-radio

Microsofts nye gimmick er armbånds-PC-er som abonnerer på nyhetskanaler sendt i FM-båndet.

Microsofts nye gimmick er armbånds-PC-er som abonnerer på nyhetskanaler sendt i FM-båndet.

Bill Gates har holdt sin hovedtale på den pågående Consumer Electronics Show 2003 i Las Vegas. Her konkretiserte han det såkalte SPOT-initiativet - "Smart Personal Objects Tecnology". Microsoft har spesifisert en ny type armbånds-PC-er som kan motta datasignaler over bestemte kanaler i FM-båndet. De første eksemplarene skal komme på markedet rundt jul, og vil leveres av Fossil, Citizen og Suunto.

SPOT går ut på å integrere smart personlig elektronikk med tjenester formidlet over .Net.

Fossil er allerede kjent for sitt samarbeid med Palm, som går ut på å lage PalmOS-baserte armbåndsur med alle funksjoner man har i PDA-er. Suunto har spesialisert seg innen armbånds-PC-er og elektronikk til utstyr for sport og friluftsliv.

Les også

Microsoft skal bidra med et helt nytt operativsystem, og skal også sørge for infrastrukturen for å fore de nye armbånds-PC-ene med data.

Operativsystemet vil legge grunnlaget for applikasjoner som ellers er typiske for PDA-er, i tillegg til tjenester som skal leveres over kanaler i FM-båndet. I første omgang er det snakk om å leie FM-frekvenser i 100 amerikanske byer. Tjenestene er dels knyttet til selve klokkefunksjonen, slik at urene hele tiden justeres til riktig lokal tid, dels til nyhetsleveranser innen vær, sport, trafikk og finans. Utsalgsprisene på armbånds-PC-ene antydes til mellom 100 og 250 dollar. Forretningsmodellen for tjenestene er ennå ikke klarlagt.

Et annet Microsoft-prosjekt innen SPOT er kjøleskapsmagneter med funksjoner tilsvarende urene. Her må det tilrettelegges tjenester som formidler tilbud fra supermarkeder, restauranter, kinoer med mer i nærområdet.

Til toppen