Microsoft venter en uke med SP2

Etter protester fra store bedriftskunder har Microsoft utsatt utrullingen av SP2-oppgraderingen av Windows XP.

Etter protester fra store bedriftskunder har Microsoft utsatt utrullingen av SP2-oppgraderingen av Windows XP.

SP2-oppgraderingen for Windows XP som Microsoft slapp forrige uke er en massiv oppgradering av både sikkerhetssystemene og mange andre komponenter i Windows. Dette gjør at brukere som installerer SP2 vil oppleve at enkelte programmer ikke vil fungere.

digi.no omtalte tidligere i uken at Gartner mener mellom tre prosent av all hyllevare og fem prosent av alle egenutviklede applikasjoner ikke vil fungere.

Dette gjør at blant annet IBM har forbudt sine brukere å installere SP2 inntil de får testet og tilpasset applikasjoner som ikke fungerer.

For å kunne sikre seg mot for tidlige oppgraderinger hos brukere, lover Microsoft å lansere et verktøy som stopper Windows Update å laste ned SP2. Men dette tar tid å få rullet ut hos den enkelte bruker, har en rekke store kunder påpekt overfor Microsoft.

Selskapet skal derfor ha gått med på å utsette den automatiske uttrullingen av SP2 en uke for å gi IT-sjefer mer tid, skriver IDG News. Brukere av engelsk Windows XP Pro som har skrudd på automatisk oppdatering vil derfor første begynne å motta SP2 25. august. Brukere av Windows XP Home vil begynne å få oppdateringene allerede i morgen.

IT-sjefer trenger også tid på å endre oppsett og programmer som ikke fungerer. Microsoft har offentliggjort en liste over applikasjoner som mister funksjoner eller ikke fungerer med SP2. Den finner du på denne siden.

Brukere og IT-sjefer som ønsker det kan laste ned SP2-oppgraderingen fra blant annet
denne siden

SP2 er foreløpig bare lansert for engelsk versjon av Windows XP, den norske versjonen kommer i september, lover Microsoft Norge.

    Les også:

Til toppen