Microsoft venter med Office-utleie,

I går åpnet Microsoft sin nye Internett-sentral for småbedrifter, men stjernen på laget mangler.

I går åpnet Microsoft sin nye Internett-sentral for småbedrifter, men stjernen på laget mangler.

Steve Ballmer, daglig leder i Microsoft, har flere ganger lovet å starte med utleie av Office over Internett. I slutten av september sa Ballmer at utleie kom som en del av bcentral.com, en ny portal Microsoft lanserte i går. Portalen samler mye av det Microsoft tilbyr over Internett i en felles løsning, men Office mangler.

Hvis og når Microsoft lanserer utleie av Office over Internett gir selskapet etter for et massivt press fra kunder og konkurrenter. Lanseringen kommer som et mottiltak etter at flere konkurrenter har lansert programvare og brukermiljøer servert over Internett. Selskaper som Sun og Desktop.com har nylig lansert gratis-løsninger som kutter ut behovet for dyre, lokalt lagret programvare.

Motsetning til konkurrentene blir ikke tjenesten gratis, noe som heller ikke var ventet ettersom Microsoft trolig får rundt 40 prosent av sin omsetning fra salget av Office.

Det store spørsmålet er imidlertid hvordan Microsoft skal løse teknikken. Å transportere programpakkene over Internett er en umulighet - selv basisversjonene av Windows og Office fyller over 100 MB. Den mest nærliggende løsningen er Winframe-systemet, en teknikk Microsoft og Citrix har utviklet sammen.

Med Winframe transporteres skjermbilder til brukeren og tastertrykk/museklikk tilbake. Dermed kan du få servert både Windows og Office over en ISDN-linje til både PC-er og enklere maskiner. Hvor hurtig oppgavene løses kommer ikke an på den lokale maskinen, men serveren der programvaren egentlig ligger.

Til toppen