BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft: Vi har lært av Vista-feil

Microsoft sier de har tatt lærdom av Vista-feil, og at de vil gjøre ting litt annerledes med Windows 7.

19. nov. 2007 - 11:47

Microsoft har fått mye pepper for sitt nyeste operativsystem Windows Vista, som først ble tilgjengelig 30. november for et år siden. Det var imidlertid først i slutten av januar at operativsystemet ble tilgjengelig for massemarkedet gjennom butikkene.

Operativsystemet var kraftig forsinket. Likvel var analyseselskapet Gartner blant de som mente at Microsoft burde ha ventet med å lansere operativsystemet, fordi det i deres øyne ikke var klart for lansering.

I et intervju med Mary Jo Foley i ZDNet, forteller Microsoft at de har lært av feilene de gjorde med Windows Vista, og at de derfor ikke kommer til å gjøre så drastiske endringer til neste versjon av verdens mest brukte operativsystem.

- Jeg angrer ikke på at vi gjorde mange endringer med Vista, men jeg regner ikke med så store arkitekturendringer i Windows 7, sier Mike Nash, sjef for Windows, til ZDNet.

En av endringene var å flytte grafikksystemet ut av kernelmode. Det skal gi bedre stabilitet, men det har gjort overgangen til nye velfungerende grafikkortdrivere lengre enn ved tidligere operativsystemoppgraderinger.

Kurisiøst nok var det også en helomvending i forhold til hva programvaregiganten gjorde i overgangen fra forgjengerne NT 3.51 til NT 4.0. Den gangen ble grafikksystemet flyttet inn i kernel, og det ble begrunnet med at det ville gi bedre ytelse.

Microsoft føler at Vista har fått uforholdsmessig mye kritikk, og de mener at kritikerne bør gi operativsystemet en ny sjanse. Selv om Service Pack 1 ikke kommer før neste år, har Microsoft gjort en rekke mindre oppgraderinger som skal ha gitt Vista både bedre ytelse og bedre stabilitet. Nash sier derfor til ZDNet at brukere bør ta en ny titt på Vista nå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.