BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft videocodec godkjent som standard

Standardisering av Microsofts VC-1-videocodec skal gjøre det enklere for utstyrsleverandører å ta den i bruk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. apr. 2006 - 09:06

Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE) annonserte denne uken organisasjonens "Standard for Compressed Video Bitstreams". Denne inkluderer standardiseringen av VC-1, en videocodec utviklet av Microsoft som bygger på WMV9. Sistnevnte vil nå være en implementering av VC-1.

- Standardiseringen av VC-1 representerer mer enn to års arbeid gjort av mer enn 120 individer som representerer mer enn 75 medie- og underholdningsselskaper, sier Ingo Höntsch, formann i SMPTEs teknologikomité for videokomprimering, i en pressemelding.

- Formell standardisering av VC-1 tilbyr stabilitet for leverandører og åpner for stor tillit til at brukere kan utveksle bitstrømmer mellom produkter fra ulike produsenter, sier Peter Symes, SMPTE Engineering Vice President, i en pressemelding.

- Arbeidet var vanskelig til tider, og i begynnelsen trodde enkelte at SMPTE bare ville godkjenne Microsoft-dokumentet uten videre. Men faktisk har mange personer og organisasjoner bidratt til de endelige dokumentene over toårsperioden.

Dokumentene fra Microsoft inkluderte blant annet kildekode til dekoderen. Kildekoden til Microsofts omkoder er tilgjengelig for komité-medlemene som har deltatt i programmet.

    Les også:

VC-1 er ett av de formatene som må støttes av HD DVD- og Blu-ray Disc-formatene. Ifølge Betanews har blant annet Warner Bros. Studio allerede annonsert at det har til hensikt å kode film med VC-1-formatet. I tillegg skal de høyoppløste DVD-spillerne støtte MPEG-2 og MPEG-4.

Standardiseringen av VC-1 skal gjøre det enklere for utstyrsleverandører å ta i bruk formatet, siden leverandørene ikke lenger vil behøve Microsofts direkte godkjennelse for å gjøre dette.

Leverandørene må likevel betale lisensavgifter, men dette gjøres gjennom SMPTE.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.