BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft vil animere sin del av nettet

Microsoft Agent er en ActiveX-applikasjon som letter arbeidet med å programmere figurer til websider, med interaktiv tale og bevegelser. I tråd med Microsofts nettstrategi, fungerer agenten kun med Internet Explorer.

Eirik Rossen
9. sep. 1997 - 11:02

Den offisielle definisjonen er: "En serie programvaretjenester som støtter presentasjonen av programvareagenter som interaktive personligheter innen Microsoft Windows-grensesnittet. Samtale-grensesnittet som gjøres tilgjengelig gjennom Microsoft Agent-tjenestene, er en utvidelse og en forbedring av eksisterende funksjonalitet i Windows-grensesnittet."

Det heter seg at Microsoft Agent kan brukes til å lage svært interaktive personligheter på nettsider til underholdning eller opplæring. Figurene kan beveges synkront med tale, og innta ulike ansiktsuttrykk.

Microsoft Agent bygger på ActiveX. Detaljprogrammeringen kan skje i et hvert språk som støtter ActiveX, blant dem C++, Java, JavaScript, Visual Basic og Visual Basic Scripting Edition.

Opplegget har vært gjennom en fase med betatesting hos profesjonelle brukere, blant annet for å lage opplæringsprogrammer. Den nedlastbare Agent-pakken inneholder flere standardfigurer med bevegelser og talesynkroniseringsverktøy, samt dokumentasjon og eksempler på kode.

Nettsider som benytter Agent, kan bare vises i Microsofts nettleser Internet Explorer. Agent vil bli en komponent i Internet Explorer 4.0 som slippes kommersielt 30. september. Den vil også inkluderes i utviklerpakken Microsoft Internet Software Development Kit.

Minimumssystemkrav er en 100 MHz Pentium med 16 MB minne under Windows 95 eller NT 4.0, med lydkort, høyttalere og mikrofon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.