JUSS OG SAMFUNN

Microsoft vil bli nettkasternes plattform

Microsoft har satset fire år og 500 millioner dollar på å lage Windows Media 9 som det håper skal bli alle nettkasternes plattform.

5. sep. 2002 - 12:25


Les også

Over seksti selskaper skal allerede ha valgt Windows Media 9 til sin nettkasting, blant dem USAs reklamefrie radiotjeneste National Public Radio, Sony og Vivendis musikktjeneste pressplay og andre som formidler musikk eller video på forespørsel.

Belønningen for å velge Media 9 som nettkastingsplattform, er at tilgangen til tjenesten blir et standardvalg i Media 9-klienten.

Beta-utgaven av denne klienten er tilgjengelig for Windows 98 SE, Windows Me, Windows 2000 og Windows XP. I forhold til forgjengeren er det store forbedringer innen gjengivelse av lyd og video, og opptil 20 prosent reduksjon i filstørrelse. Støtten til lydformatet MP3 er stadig begrenset, slik at man må investere i tilleggsprogramvare for å brenne MP3-filer på CD. Forgjengerens irriterende overgrep mot personvernet - den meldte tilbake til Microsoft og andre om hva du så og hørte på - er dempet gjennom en ny mulighet til å slå av denne sporingen.

Rettighetsstyringen er utvidet med en adgang til å ta sikkerhetskopier av lisensene for titlene du har kjøpt bruksretten til. Det innebærer ikke at du kan sikkerhetskopiere titlene, men at du kan laste dem ned gratis dersom du av en eller annen grunn ikke lenger har tilgang til den samme harddisken som ved førstegangs nedlasting.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra